dijous, 14 de febrer del 2013

“It’s so good these days we’re happy as can be”


Per fi m’he instal·lat a la meva habitació al dormitori 6.





Quan he arribat he conegut a la Deniz (Turquia) i en Mauro (Itàlia). Després de deixar les coses mig tirades per l’habitació (com sempre :P) hem anat a dinar tots tres a una mena de Subway polac. Tarda de compres amb excursió cap al centre comercial a comprar coses per cuinar (culleres, paella, etc....). Ens acompanya una amiga d’en Bartek, Izabela. La pobra s’ha perdut i hem estat buscant la parada del bus com 30 minuts jajaja (ens ha prohibit que li expliquem a en Bartek). Tornem a la resi i fem el primer sopar junts (la càmara de la Deniz no va fer gaire bé la foto).


Al vespre quedada amb el Bartek i amics seus al Black Tulip (la Deniz i en Mauro em diuen que estan massa cansats per sortir L). El local un antro total ple de bohemis i estudiants de belles arts jajajaja. Tasto els primers xupitos de vodka polac i he de dir que aquí el vodka està realment molt bo (més que el Moskovskaya Monste :P). La nit acaba al Kotłownia.
L’endemà primer dia de l’Orientation Week (massa d’hora pel meu cap i cos després d’una nit de festa amb polacs jajajajaja). El meeting és a la biblioteca principal de la Uniwersytety Mikołaja Kopernika (UMK). Aquest segon semestre està ple de gent de Turquia (són uns 30 casi), la resta més repartits alguns de França, Itàlia, Rep. Txeca, Lituània, Croàcia, Romania, Letònia, etc (jo sóc la única espanyola/catalana aquest segon semestre, però m’han dit que n’hi ha més).
Durant tot el matí hem tingut presentacions sobre Toruń, la universitat, paperassa varia que hem i haurem de tenir en compte de presentar durant l’erasmus, etc.
A la tarda anem a visitar el Ethnographic Museum, un museu on es pot veure una recreació de com eren i com vivien els polacs d’aquesta regió antigament. A mesura que ens explicaven les tradicions hem anat agafant una cistella, unes botes, peces de roba,... que més tard faríem servir. Al acabar hem entrat a una sala i hem simulat una “boda polaca antiga”: un parell de companys s’han vestit amb el que abans hem estat recollint (ja veieu la foto jajaja). 


Després de la boda hem fet traditional Polish dinner (sopar polac) i ens han ensenyat 3 balls típics polonesos (espero que els vídeos mai surtin a la llum jajajajajaajaja). Al acabar el sopar anem al Ćeský sen a fer el got tots junts.



Dijous més presentacions durant el mati a l’Orientation week. A la tarda tenim la primera classe de polac. Per dir em dic Rosa és: Mam na imię Rosa. Valoració: “No entiendo nada” (heu d’imaginar-vos a la xinita del APM? Jajajajaja). Al vespre en Giacomo (Itàlia) ens prepara un plat de pasta que està per llepar-se els dits!!!!
Petons a tothom!!

1 comentari:

  1. Per dir com et dius, ho has de fer en italià!!: MAMMAA MIIAAAA ROSA (pues s'hi assembla...)

    ResponElimina